Оренда складських приміщень в Москві

Anonim
Зміст власної комерційної нерухомості позбавляє компанію мобільності - якщо буде потрібно переїзд, то доведеться в терміновому порядку продавати площа.

Крім того, далеко не кожна торгова фірма може дозволити собі купувати столичну нерухомість у власність. Тому багато бізнесменів обмежуються орендою складських приміщень, придатних за вартістю, географічному розташуванню та іншим критеріям.

Процес укладання договору на оренду приміщення під склад можна умовно розділити на кілька етапів:

  • Пошук об'єкта, що задовольняє визначеним критеріям
  • Проведення переговорів з орендодавцем
  • Перевірка юридичної чистоти угоди
  • Підписання договору і акту прийому-передачі приміщення

Підприємець, який звернувся в спеціалізоване агентство нерухомості, позбавляє себе від багатьох проблем. Йому не доведеться турбуватися про можливі фінансові ризики (юридичну чистоту угоди перевірять професіонали) або здійснювати моніторинг ринку в пошуках підходящого об'єкта. Крім того, деякі агентства нерухомості дозволяють своїм клієнтам орендувати комерційні площі без відсотків, оскільки комісійні ріелторам виплачує орендодавець.

На що слід звернути увагу

Перш за все, потрібно розрахувати товарно-транспортний потік. Цей параметр визначається, виходячи з ємності обладнаних складських зон, площі, кількості автостоянок і воріт. По-друге, слід розібратися з зонами зберігання товару. Потрібно враховувати вимоги до температурного та вологісного режиму, уникати забороненого товарного сусідства.

Грамотна оренда складських приміщень в Москві дозволяє налагодити безперебійну роботу відділу логістики. Функціональність складського комплексу залежить від таких параметрів, як якість підлогового покриття, висота стель і крок колон. Від якості підлоги залежить можливість (або неможливість) використання спецтехніки, призначеної для обслуговування високих стелажів. Крок колон і висоту стель потрібно враховувати при визначенні ємності складських зон.

Розташування та безпека

Необхідно враховувати розташування складу по відношенню до головних автомагістралях, а також віддаленість об'єкту від пункту реалізації продукції (супермаркет або офіс). Найбільш економічний варіант - розміщення офісу безпосередньо в складському приміщенні. Якщо продукція буде зберігатися і реалізовуватися на території одного комплексу, то підприємець зможе значно скоротити витрати на транспортування вантажів.

Безпека об'єкта забезпечують охоронні та протипожежні сигналізації. Установка відеоспостереження в зонах відповідального зберігання та по периметру території дозволить скоротити товарні втрати. Вибір охоронної сигналізації залежить від типу складського комплексу і завдань, які він покликаний вирішувати. Як правило, орендодавець передає орендарю склад, оснащений необхідним охоронним обладнанням. Винятком можуть становити бюджетні приміщення класу «D».