Володимир Якушев (Мінбуд) - біографія, фото, сім'я, особисте життя, хобі 2019

Anonim

Біографія Володимира Якушева

Володимир Володимирович Якушев - з травня 2018 року голова Міністерства будівництва, до цього, з листопада 2005 - губернатор Тюменської області, раніше - в.о. глави адміністрації Тюмені, президент ВАТ «Запсибкомбанк».

Міністр будівництва Володимир Якушев

Дитинство і юність Володимира Якушева

Якушев Володимир був народжений 14 червня 1968 року в місті Нефтекамськ (Республіка Башкортостан), в сім'ї водія-далекобійника і завідуючої дитсадка. У подружжя Якушева вже підростала донька Лариса, старша сестра Володимира. Сім років потому сім'я переїхала на Ямал, і до другого класу хлопчик пішов уже в одну зі шкіл Надима.Як розповідав згодом політик, наступні 10 років Якушева жили у вагончику без зручностей, з приробленими до низу саньми для зручного переміщення. Поступово, стараннями обдарованого плотницким талантом батька, цей вагончик виріс в повноцінний дерев'яний будинок.

Володимир Якушев з підопічними одного з дитячих садків Тюмені Яскраві, неординарні люди, що населяли бурхливо розвивається центр нафтовидобутку, а також безліч захоплень: фотографія, театр, авіамоделювання, - все це скрасило дитинство Володимира Якушева, незважаючи на суворий клімат і складні побутові умови.
Закінчивши школу, він вступив до філії ленінградського «Політеху», розташований в Пскові, але після першого курсу добровільно відправився на строкову службу, незважаючи на відмінне навчання, так як зрозумів, що професія інженера - не його покликання.
Після демобілізації в 1988 році Володимир Якушев відправився надходити в Тюмень, вибравши юридичний профіль. Незважаючи на великий конкурс, майбутній політик поповнив ряди студентів Тюменського державного університету та з успіхом закінчив його в 1993 році з дипломом фахівця-правознавця.

Банківська кар'єра Володимира Якушева

Професійне зростання Володимира Якушева почався з посади юристконсульта в Західно-Сибірському комерційному банку Ямало-Ненецького відділення, куди він влаштувався в липні 1993 року. Вже через рік він був підвищений до посади в.о. керівника, а 24 січня 1995 року Якушев зайняв пост директора банку. «Пряма розмова» з губернатором Тюменської області Володимиром Якушева З 19 травня 1997 року був віце-президентом банку - директором Салехардского відділення ВАТ «Запсибкомбанк». У цьому ж році він отримав вищу економічну освіту в Тюменському державному університеті. Рік по тому Якушев був призначений президентом ВАТ «Запсибкомбанк».

Володимир Якушев в молодості (2004 рік) Своїми вчителями, які дали професійний поштовх починаючому фахівцеві, Якушев називав Леоніда Грінфельд (глава «Забсібкомбанка»), Ігоря Шаповалова (голова Ради того ж банку), екс-губернатора Ямалу Юрія Нейолова і віце-губернатора Михайла Пономарьова .

Політична кар'єра Володимира Якушева

Офіційна дата початку політичної кар'єри Володимира Якушева - 13 червня 2001 року. У цей день він заступив на пост віце-губернатора Тюменської області при губернаторі Сергія Собяніна. У червні 2002 року Якушев увійшов до Ради директорів ВАТ «Тюменьенерго».

Губернатор Якушев інспектує будівництво порту Сабетта У 2005 році політична кар'єра Якушева зазнала стрімкий підйом. На початку березня він зайняв посаду першого заступника глави Тюмені, а вже 21 числа того ж місяця був призначений в.о. глави міста. Через півроку, 24 листопада 2005 року, відбулася інавгурація Якушева як губернатора Тюменської області. До того ж, в грудні того ж року він захистив дисертацію і отримав вчений ступінь кандидата економічних наук.

Інавгурація Володимира Якушева 1 жовтня 2007 року Якушев увійшов до Вищої ради партії «Єдина Росія». Рівно три роки тому президент Дмитро Медведєв наділив Володимира Якушева губернаторськими повноваженнями на 5-річний термін. У травні 2014 року Володимира Путін підписав відставку Якушева, яку він подав з метою взяти участь в губернаторських виборах від 14 вересня 2014 року.
В Єдиний день голосування Якушев здобув гуком перемогу в I турі губернаторських виборів, набравши 87,3% голосів. Офіційний вступ Якушева на пост губернатора (голови обласної адміністрації) відбулося 25 вересня 2014.
У 2014 році Якушев запустив проект «Медичний місто» по інтеграції медичних лікувальних закладів в єдиний медичний комплекс із загальною транспортної, інженерної, комунікаційної та соціальної інфраструктурою. Там проводяться складні операції з використанням нових методів лікування і сучасного обладнання.

Інноваційний «Медичний місто» був створений з ініціативи Володимира Якушева У жовтні 2015 року Фонд розвитку громадянського суспільства розмістив рейтинг ефективності губернаторів, в якому Володимир Якушев посів перше місце. За час роботи Якушева в регіоні було побудовано більше 20 великих виробництв, з них 5 мали іноземний приплив капіталу; було створено понад 4 тисяч робочих місць. В цілому, в Тюменській області зросли темпи будівництва, нафтовидобутку, вдосконалений вагомий відсоток інфраструктури. Губернатор Володимир Якушев про нововведення в Тюменській області Також Володимир Якушев активно розвивав культуру в місті і сільській місцевості, реставруючи музеї, і відкриваючи палаци культури. А інноваційний форум для фахівців, студентів і школярів відкриває талановиту молодь регіону. Найзріліші учасники, за підсумком участі в конкурсі «У.М.Н.І.К.», отримували грант в розмірі 400 тисяч рублів на розвиток ідей.

Хоббі та особисте життя Володимира Якушева

З майбутньою дружиною, Ларисою, Володимир Якушев познайомився в стінах університету. Після другого курсу закохані зіграли весілля. У студентські роки з'явився первісток Павло, донька Наталя народилася в період віце-губернаторства Якушева.

На фото: губернатор Володимир Якушев з дружиною Син багато в чому повторив успішний шлях батька - він захоплювався хокеєм, тенісом і плаванням, закінчив школу зі срібною медаллю, вступив в ТГУ, після першого курсу добровільно відправився в армію (служив в ВДВ), а після демобілізації повернувся в ту ж саму групу і в підсумку закінчив вуз з червоним дипломом. Дочка губернатора Тюменської області ходить в школу, де відмінно встигає, також захоплюється танцями.
Дружина губернатора Володимира Якушева також отримала вищу юридичну освіту, працювала нотаріусом, з 1998 по 2001 рік була акціонером московського «Руна-банку». З 2005 року вона очолює федерацію фігурного катання Росії.

У 2013 році Володимира Якушева посвятили в байкери Володимир Якушев обожнює спорт і каже, що жити не може без тренувань. На початку 80-их він брав участь обласних змаганнях з баскетболу в Тобольську, з 2009 року входить до правління Спілки біатлоністів РФ. Захоплюється грою в хокей, лижним спортом, футболом і міні-футболом.

Доходи Володимира Якушева

Згідно з декларацією про доходи від 2015 року, річний дохід Якушева - 9 мільйонів рублів. Також в документі за ним числяться 2 житлових будинки площею близько 500 кв. м., 2 гаража, 1 автомобіль, 1 квартира і земельна ділянка площею 3 тисяч кв. м.

Володимир Якушев сьогодні

У травні 2018 року прем'єр-міністр Дмитро Медведєв висунув кандидатуру Володимира Якушева на пост глави Міністерства будівництва. Михайло Мень, який очолював Мінбуд з моменту його створення в 2013 році, пішов у відставку. Новим губернатором Тюменської області став Олександр Моор.