Топ-5 правил отримання шенгенської візи

Шенгенська віза дозволяє туристу вільно перетинати кордони 26 європейських держав. Однак отримати Шенген самостійно далеко не просте завдання, що вимагає підготовки і знання деяких нюансів.

Для тих, хто якраз збирається в Європу, ми сьогодні публікуємо Топ-5 правил отримання шенгенської візи максимально швидко і з економією часу.

Зміст:

  • 5. Документи краще подавати саме в консульство тієї країни, в яку заплановано в'їзд.
  • 4. Заповнюйте всі документи самостійно.
  • 3. Інформація в анкеті, а також пакет документів повинні бути максимально повними.
  • 2. Не бійтеся оформляти Шенген, якщо не маєте офіційної роботи.
  • 1. При подачі документів і проходженні співбесіди будьте впевнені і спокійні.

5. Документи краще подавати саме в консульство тієї країни, в яку заплановано в'їзд.

Найчастіше туристам радять зробити фіктивне бронювання готелю в тій країні, де візова політика вільніше. Однак якщо подібні махінації розкриють, можна втратити можливість отримати візу на довгі роки, порушивши правило першого в'їзду.

Дійсно є країни, які охочіше інших видають візи росіянам. Це Іспанія, Франція, Словаччина, Італія і Греція. Набагато вище частка відмови при оформленні віз в кращі гірськолижні курорти, Швейцарію, Німеччину або Австрію. Можливо тому має сенс побудувати свій маршрут таким чином, щоб країною в'їзду і перших днів перебування була держава з числа найбільш лояльних.

4. Заповнюйте всі документи самостійно.

Біля консульств та візових центрів завжди збираються люди, готові за плату допомогти з заповненням форм і анкет. Однак вимоги, форми документів і точні правила їх заповнення краще брати на сайті консульства конкретної країни, в яку оформляється Шенген.

Заповнювати форми також краще самостійно, щоб потім не одержати відмову через помилки, допущеної нібито компетентним фахівцем, оформляють документи за гроші.

3. Інформація в анкеті, а також пакет документів повинні бути максимально повними.

Чим більше інформації отримає консульство, тим вищі шанси на отримання. Які потрібні документи для оформлення шенгенської візи: мінімальний набір включає в себе квитки в обидва кінці, а також підтверджене бронювання від готелів на весь час перебування.

Якщо планується зупинитися у друзів або родичів, то замість броні може бути представлено запрошення.

2. Не бійтеся оформляти Шенген, якщо не маєте офіційної роботи.

Щоб поїхати відпочивати, турист зовсім не зобов'язаний працювати в будь-якої організації. Багато консульства замість довідки від працедавця лояльно ставляться до листа у вільній формі, пояснює, що на даний момент турист не працевлаштований, але має достатньо коштів для відпочинку, що підтверджується довідкою з надійного банку.

1. При подачі документів і проходженні співбесіди будьте впевнені і спокійні.

Не варто нервувати, соромитися і підлабузнюватися. Будь-який турист гідний шенгенської візи, якщо представив повний пакет документів. Чи не піде на користь і надмірно напористий і зухвалим стиль поведінки.

Спокій і впевненість у своєму праві на європейські канікули допоможе без проблем пройти всі необхідні інстанції на шляху до заповітної візі.